Postcard From Life: Poul Krebs & Henning Kvitnes [Koncert]

Billede: Mika Vandborg

Det var noget af en tårevæder. Jeg sidder dagen derpå, efter jeg var til endnu en koncert med Poul Krebs i går på Musikhuset i Esbjerg, men denne var noget helt særligt. Han havde følgeskab af en helt enestående nordmand, samt et besynderligt godt band. Mika er i ekstase!

Ens tanker falder på en lang række ting

Jeg har været til mange koncerter i mit liv. Mange har været noget skrald, men dette var ikke en af dem. Normalt får Poul Krebs en til at glemme hverdagens små stød ved at være folkelig og spille sange man kender.

Med Henning Kvitnes tog han det til the next level. På en grå tirsdag aften i Esbjerg, hvor der ikke er noget liv på det blæsende torv, kunne man få lov at vandre op til det smukke musikhus, hvor man glemte alt om tid, sted og det kapitalistiske præstationssamfund.

Ingen mobiltelefoner

Da jeg var til Skanderborg-festival i sommers, fik Lukas Graham publikum til at lyse skoven op med deres mobiltelefoner. Det var ikke tilfældet til en Poul Krebs koncert, hvor man må sige, at publikummet lidt anderledes.

Poul nævnte dog, at han ikke kun stod og kiggede ud over en mørk sal. Han kunne nemlig se folks lysende ansigter, når de kiggede ned i deres mobiltelefon. Min fremmede sidemakker udbryder: Det er sku utroligt! Det skal lige siges, at jeg ikke har været et sted siden 2007, hvor jeg har set så lidt mobiltelefoner. Dejligt og befriende.

Poul Krebs & Henning Kvitnes - Album

Jeg må indrømme, at da jeg sad og lyttede til dette album inden koncerten, så syntes jeg ikke, at det var noget specielt.

Efter koncerten med Poul og Henning ser jeg det i et helt andet lys.

Sådan nogen som os

Poul spillede ikke alle de sange, som jeg normalt elsker ham for. Han var dog bedre end alle de andre koncerter jeg har været til. Det er efterhånden mange. Han måtte gerne lige at fyret Morrison, Dylan og Elvis af til sidst for at afslutte koncerten af helt perfekt.

I stedet får vi Sådan Nogen Som Os, men på norsk! Det holder altså ikke. Henning Kvitnes var mega god, og måske endda bedre end Poul Krebs, men denne sang skal altså kun spilles på et sprog, DANSK!

Den smukkeste sang

Der var ikke et øje tørt, da de spillede Postcards From Life. Hvis du vil lytte til dette album, vil jeg anbefale at starte med denne sang. De andre kan dog også noget, men albummet gør det altså ikke så godt, som de gjorde til koncerten. Deres band var outstanding, og den fornemmelse får man ikke på samme måde på dette album. Giv det et skud.

 1. Sange på Rejse
 2. Sånne som oss
 3. Vesterbro 88
 4. Solskinsregn
 5. Blue
 6. Sweetheart
 7. Postcards from Life
 8. Gone Gone Gone
 9. Back to Little Eden
 10. Stories
 11. Hvem Var Jeg for Dig
 12. Hit the Wall
 13. Brundby Hotel

Jeg giver koncerten fem ud af seks stjerner, men albummet får altså kun tre ud af seks.

Tak til Carsound

Denne artikel var skrevet med støtte fra Carsound. Der skal derfor lyde et stort tak til Carsound, som sikre, at man kan høre god musik i bilen, hvilket er noget, som jeg sætter stor pris på.

Find mere information om deres lydudstyr til biler på deres hjemmeside https://www.carsound.dk/ 

Advarsel: Jeg kan ikke holde styr på hvilke artikler der er mest reklamerende, men hvis du tager udgangspunkt i at alle mine blogindlæg er promoverende materiale for en virksomhed, og indser at hele internettet er betalt af nogle med en agenda, så er du godt forberedt. Jeg er ikke i tvivl om at meget af det jeg skriver er både faktuelt forkert og usagligt, det eneste jeg vil sige er, jeg har ingen onde intentioner, men husk din kritiske sans.

Om MikaVandborg.dk

Mikavandborg er mit andet jeg, og min egen personlige blog, hvor jeg skriver om alt det, der interesserer mig og alt der er skod.

Musik er min passion, men jeg er også ret vild med at lave dårlig mad, forfærdelige DIY-projekter, og spæde til forbrugsfesten med min købemani

Når jeg ikke blogger, lever jeg et ustruktureret familieliv i en lille landsby lige uden for en større dansk købstad, hvor jeg nok aldrig flytter fra. Mit private familieliv er ikke en del af min blog.

Læs mere OM MIG

Kan du huske dengang, hvor man synes, at de spillede god musik i radioen? Det ka…
Læs mere
Ens tanker falder på en lang række ting, når man hører ordene Sverige og reggae …
Læs mere
Vil du lære at spille ukulele? Det er så nemt, at selv et barn kan finde ud af d…
Læs mere
Ikke at jeg selv kan spille alle sangene, og det kan også gøre mega nas i fingre…
Læs mere
Når jeg sidder i min eagen verden og skriver blogindlæg, gør jeg det stort set a…
Læs mere
John Mayer vender tilbage i Boxen i Herning, og jeg er så heldig at have fået bi…
Læs mere
Mine børn og jeg elsker at høre musik. Det eneste problem er bare, at vi ikke li…
Læs mere