Dette Bør Du Aldrig Låne Penge Til!!

Billede: Jumpstory

Lad generelt være med at låne penge.

Hvornår har man en god grund til at låne penge? Det spørgsmål vil der oftest være et individuelt svar på, da ens behov sjældent er ens. Det er dog ikke ensbetydende med, at man har nogle gode undskyldninger for at låne penge.

Det kan være en dyr fornøjelse at låne penge, især hvis det er til ting, som absolut ikke er nødvendigheder. Herunder finder du en række dårlige undskyldninger for at låne penge.

Det bør du ikke låne penge til

Merforbrug er oftest nøgleordet, når det kommer til dårlige undskyldninger for at låne penge. Det skyldes, at det oftest ikke er nødvendigheder, der er essentielle for at sikre en fornuftig levevej, som der bruges penge på her.

Du vil derfor også typisk opleve højere renter, når du låner til merforbrug, end hvis du nøjes med at låne penge til for eksempel huskøb. Renten afspejler nemlig den risiko, som banken eller pengeinstituttet vurderer ved at låne dig pengene.

Du bør derfor ikke låne penge til følgende:

  • Rejser
  • Merforbrug
  • Faste regninger
  • Etablering af flere faste udgifter

Merforbrug kan være et svært koncept at forstå, men det dækker i store træk over ikke livsnødvendige ting. Det kan være flere penge til cafebesøg, designertøj fremfor billigere tøj, nyt TV selvom det gamle ikke er gået i stykker, ny mobil fordi der er kommet en ny iPhone osv.

Det samme gælder, når det kommer til at låne penge til etablering af flere faste udgifter. Det kan være køb af for eksempel en hest, idet den efter købet også vil belaste din privatøkonomi med både flere faste og variable udgifter, som kommer udover selve lånet.

Tak for støtten

Vi takker akasser.dk for deres støtte til dette indlæg. Hvis du er tvivl om hvilken akasse du bør vælge, eller om hvad en akasse overhovedet er, så kan du læse en masse relevant information på deres hjemmeside og blog.

Advarsel: Jeg kan ikke holde styr på hvilke artikler der er mest reklamerende, men hvis du tager udgangspunkt i at alle mine blogindlæg er promoverende materiale for en virksomhed, og indser at hele internettet er betalt af nogle med en agenda, så er du godt forberedt. Jeg er ikke i tvivl om at meget af det jeg skriver er både faktuelt forkert og usagligt, det eneste jeg vil sige er, jeg har ingen onde intentioner, men husk din kritiske sans.

Om MikaVandborg.dk

Mikavandborg er mit andet jeg, og min egen personlige blog, hvor jeg skriver om alt det, der interesserer mig og alt der er skod.

Musik er min passion, men jeg er også ret vild med at lave dårlig mad, forfærdelige DIY-projekter, og spæde til forbrugsfesten med min købemani

Når jeg ikke blogger, lever jeg et ustruktureret familieliv i en lille landsby lige uden for en større dansk købstad, hvor jeg nok aldrig flytter fra. Mit private familieliv er ikke en del af min blog.

Læs mere OM MIG

Jeg er ikke den store atlet, og er generelt ikke vild med sport. Alle skal vel r…
Læs mere
Som de fleste nok er klar over, så bruger jeg relativt meget tid på en af mine y…
Læs mere
Vi sidder lige nu og leger lidt med tanken om at anskaffe os en hund. Vildt, ikk…
Læs mere
Jeg er efterhånden ret så uduelig med polyfilla og spartler. Det lyder måske ikk…
Læs mere
Min familie og jeg bor i et ældre hus i ganske udmærket stand, men vi har o…
Læs mere