Mine bedste tips til den perfekte billedvæg
Billede: JESHOOTS.com

Mine bedste tips til den perfekte billedvæg

Jeg er efterhånden ret så komfortabel med polyfilla og spartler. Det lyder måske meget handy, men sandheden er, at jeg er blevet så god til at lukke huller med spartelmasse, fordi jeg har boret forkerte huller i væggen ALT for mange gange.

Klog af skade har jeg nu opdaget hemmeligheden bag en vellykket billedvæg, og faktisk er det ikke så svært, hvis man blot følger standardmålene for en salonophængning, der siden slutningen af 1700-tallet har været i brug i gallerimiljøet.

I en salonophængning findes der 3 generelle mål for placeringen af dine billeder på din væg, og følger du dem, er du sikret et flot og harmonisk udtryk.

De tre mål angiver:

A) Hvor højt på væggen, dine billeder skal hænge

B) Hvor stor afstanden mellem rammerne skal være

C) Hvor tæt på et eventuelt møbel, dine billeder må hænge

Målene er som følger:

A = 144,78-152,5 cm

B = 7,62-15,24 cm

C = 15,24-20,32 cm

Derudover skal afstanden mellem det første billede og væggens sidekant være cirka 150 cm. Hvis du grupperer din billedvæg med disse mål, vil du bagefter stå med et imponerende resultat, hvor billedernes placering er en sand fryd for øjet.

Al succes beror på forberedelse

Du kan virkelig gøre dig selv en tjeneste ved at forberede dig godt, inden du begynder at sætte boremaskine mod væggen. Vælg de billeder og plakater, som du gerne vil have op på væggen, mål op og læg dem så på gulvet, som du gerne vil have dem til at hænge på væggen.

På den måde sparer du en masse tid, huller og spartelmasse. Og hvis du vil være helt sikker, kan du også klippe skabeloner af dine billeder af f.eks. gamle aviser, og hænge dem op på væggen med malertape.


Advarsel: Jeg kan ikke holde styr på hvilke artikler der er mest reklamerende, men hvis du tager udgangspunkt i at alle mine blogindlæg er promoverende materiale for en virksomhed, og indser at hele internettet er betalt af nogle med en agenda, så er du godt forberedt. Jeg er ikke i tvivl om at meget af det jeg skriver er både faktuelt forkert og usagligt, det eneste jeg vil sige er, jeg har ingen onde intentioner, men husk din kritiske sans.

Om MikaVandborg.dk

Mikavandborg er mit andet jeg, og min egen personlige blog, hvor jeg skriver om alt det, der interesserer mig og alt der er skod.

Musik er min passion, men jeg er også ret vild med at lave dårlig mad, forfærdelige DIY-projekter, og spæde til forbrugsfesten med min købemani

Når jeg ikke blogger, lever jeg et ustruktureret familieliv i en lille landsby lige uden for en større dansk købstad, hvor jeg nok aldrig flytter fra. Mit private familieliv er ikke en del af min blog.