7 Hunderacer, Hvis Du Absolut SKAL Have Hund Og Børn!

Billede: Canva

Vi sidder lige nu og leger lidt med tanken om at anskaffe os en hund. Vildt, ikke? Så er man virkelig blevet voksen, hvor både villa, volvo og (forhåbentligt) snart vovse er på plads. Men med disse tanker kommer endnu en overvejelse. Nemlig overvejelsen omkring, hvilken slags hund man bør vælge?

Det vigtigste for os er, at den race, vi vælger, er børnevenlig. For mig er det nemlig super vigtigt, at vi trygt kan lade hund og børn være i samme rum, uden at skulle holde dem under opsyn. Ligeledes er det mindst lige så vigtigt, at både hunden og børnene er trygge ved hinanden, samt nyder hinandens selskab.

Ja, kort og godt, så leder vi egentlig bare efter en firbenet bedste ven. For at sikre mig, at vi vælger den rigtige race, så har jeg naturligvis sat mig lidt ind i de forskellige racer. Jeg vil endnu ikke afsløre, hvilken race, der ender med at komme ind i vores familie. Dog vil jeg hellere end gerne dele denne liste med de syv mest børnevenlige hunderacer:

1. Golden Retriever

Hunden med det ikoniske gyldne skær, hundeversionen af en Lannister, Golden Retrieveren. Denne race er uden tvivl en af de mest populære i hele landet, især på grund af dens evne til at agere familiehund.

Golden Retrieveren er kendt for at være både legesyg, intelligent og rolig af sind. Vidste du forresten, at Golden Retrieveren er i “familie” med Labradoren? De stammer begge fran Retriever-grenen af hunde.

2. Labrador

Dette er uden tvivl en af mest udbredte racer i landet. Jeg har selv haft en labrador som barn, og det samme har utallige andre børnefamilier. Labradoren er, præcist ligesom Retrieveren, utroligt børnevenlig. Den er noget af det sødeste og tålmodige over før børn, ligesom at den er utroligt intelligent og klog.

Netop det sidste gør, at den er super nem at træne. Skulle du have brug for en jagthund, kan den også agere som dette. Labradorens barnlige og legesyge sind passer perfekt til børn, der har brug for en god legekammerat og beskytter.

3. Schæferhund

Det kan måske komme som lidt af en overraskelse, at schæferhunden, der i øvrigt også bruges af politiet, er utroligt børnevenlig. For det første, så er hunden selvsagt en fantastisk beskytter for hele familien. Schæferhunden er født med et stort beskytter instinkt, der kommer hele familien til gode.

Schæferhunden er stor, og skal naturligvis trænes, hvilket er overraskende nemt, da den er noget af det mest lærenemme.

4. Mops

Mopsen er i høj grad en hund, der deler vandende. Nogle syntes den er det sødeste i hele verden, imens andre mener, at den er decideret grim. Mopsen er desværre også avlet på en måder, der gør, at den med rimelig sikkerhed vil få sundhedsmæssige og fysiske skavanker.

På trods af alt dette, så er Mopsen en fantastisk familiehund. Den er lille, lærenem, og har ikke behov for særlig meget motion. Det sidste kan være et kæmpe plus for familier, der ikke har flere timer til motionering med hunden, hvilket ofte er tilfældet med børnefamilier.

5. Kooikerhondje

Sidder du også og rynker lidt på næsen over dette spøjse navn? Det gjorde jeg ihvertfald. Jeg må ærligt indrømme, at jeg hverken havde hørt eller kendte til denne race før jeg læste om den.

Ikke desto mindre, så er en Kooikerhondje en jagthund, der er på størrelse med en halv labrador, cirka. Af sind er den meget lig med en labrador. Den er altså både omsorgsfuld, vågen og yderst loyal.

Selvom den er lille, så kræver den dog en masse motion. En Kooikerhondje er nemlig propfyldt med energi, hvilket sætter nogle krav til dig som ejer. Du skal være klar op at komme ud og gå nogle meget lange ture!

6. Cavalier King

Personligt elsker jeg ansigtet på en Cavalier King. Dens lille spinkle ansigt, med de let skelende øjne, er simpelthen ikke til at stå for. Ligesom mange andre på denne liste, er en Cavalier King oprindeligt en jagthund.

Dette gør den kun god mod børn, da den er samarbejdsvillig, blid, socialt anlagt og meget legende af natur.

7. Puddel

En puddel ofte bliver associeret med gamle fine damer, hvilket egentlig er unfair, da den er rigtig god som medlem af en børnefamilier. En puddel er sådan en dejlig og glad hund. Samtidig er den ikke jorden største, men heller ikke for lille. Alt i alt er det bare en rigtig god hund, hvis man både vil have en ven til børnene og forældrene.

Tak til ProRengøring
Tak til ProRengøring for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. ProRengøring er et af lendets førende leverandørere af erhvervsrengøring.

Advarsel: Jeg kan ikke holde styr på hvilke artikler der er mest reklamerende, men hvis du tager udgangspunkt i at alle mine blogindlæg er promoverende materiale for en virksomhed, og indser at hele internettet er betalt af nogle med en agenda, så er du godt forberedt. Jeg er ikke i tvivl om at meget af det jeg skriver er både faktuelt forkert og usagligt, det eneste jeg vil sige er, jeg har ingen onde intentioner, men husk din kritiske sans.

Om MikaVandborg.dk

Mikavandborg er mit andet jeg, og min egen personlige blog, hvor jeg skriver om alt det, der interesserer mig og alt der er skod.

Musik er min passion, men jeg er også ret vild med at lave dårlig mad, forfærdelige DIY-projekter, og spæde til forbrugsfesten med min købemani

Når jeg ikke blogger, lever jeg et ustruktureret familieliv i en lille landsby lige uden for en større dansk købstad, hvor jeg nok aldrig flytter fra. Mit private familieliv er ikke en del af min blog.

Læs mere OM MIG

Lad generelt være med at låne penge. Hvornår har man en god grund til at låne p…
Læs mere
Jeg er ikke den store atlet, og er generelt ikke vild med sport. Alle skal vel r…
Læs mere
Som de fleste nok er klar over, så bruger jeg relativt meget tid på en af mine y…
Læs mere
Jeg er efterhånden ret så uduelig med polyfilla og spartler. Det lyder måske ikk…
Læs mere
Min familie og jeg bor i et ældre hus i ganske udmærket stand, men vi har o…
Læs mere